Bell Schedule

BLOCK TIME DURATION
Morning protocol 7:50-7:55 am 5 minutes
Academic Block 1 8:00-10:00 am 120 minutes
Pre-school/kindergarten Morning bathroom break as needed
Recess 10:00-10:15 15 minutes
Academic Block 2 10:20-11:15 am 55 minutes
Lunch
Pre-school 10:50-11:20 am 30 minutes
Kindergarten 11:05-11:35 am 30 minutes
Grades 1-5 11:15-11:45 am 30 minutes
Academic Block 2 11:45-12:45 pm 60 minutes
Writing/Science/Social Studies Block 12:45-2:10 pm 85 minutes
Total Instructional Day 380 minutes
Minus recess/lunch/protocol 330 minutes
FRIDAY SCHEDULE
Morning protocol 7:50-7:55 am 5 minutes
Academic Block 1 8:00-10:00 am 120 minutes
Pre-school/kindergarten Morning bathroom break as needed
Recess 10:00-10:15 am 15 minutes
Academic Block 2 10:20-11:15 am 55 minutes
Lunch
Pre-school 10:50-11:20 am 30 minutes
Kindergarten 11:05-11:35 30 minutes
Grades 1-5 11:15-11:45 am 30 minutes
Activity Block 2 11:45-1:10 pm 85 minutes